Over ons

Paul Voorting

Mijn naam is Paul Voorting, ik ben één van de teamriders van Bikeplanet Haarlem, ik ben een jongen die oorspronkelijk uit Mexico komt, ik ben daar opgegroeid en 5 jaar geleden besloot ik naar Nederland te komen.

Het was natuurlijk even wennen, want ook al ben ik half Nederlands beheerste ik de taal helemaal niet, maar dat zoals andere cultuurelementen van de Nederlandse samenleving nam ik rap in me op.

Een belangrijk cultuurelement uit Nederland is natuurlijk de fiets. Ik kan me nog herinneren dat ik foto's van me vader tegenkwam waar je hem op een racefiets ziet of een foto van mijn oom Gerrit Voorting die natuurlijk veel heeft bereikt met zijn fiets carrière, toen dacht ik "Ik wil dat ook", want ook al had ik het niet door, fietsen was al vanaf het begin aan in me bloed.

Maar mijn interesse ging naar een andere fiets, naar een Mountainbike namelijk! Zo is het allemaal begonnen, toen begon ik met Wout te mountainbiken door de "normale paadjes" maar gauw genoeg merkte ik dat het afdalen meer voor mij was, ik kende geen angst.

Al snel genoeg ontdekten we "Bikepark Spaarnwoude" een Bikepark vol met schansen, wortels, kombochten en veel meer uitdagingen, toen besefte ik dat dit was wat ik zocht, de adrenaline kick die door je bloed stroomt als je in de lucht bent, hoe je over je eigen grenzen gaat, maar vooral de gezelligheid. Ik beleefde dingen die ik nooit had beleefd als ik dit sport niet ontdekt had, ik  maakte een nieuwe vriendengroep, ontdekte nieuwe plekken om te fietsen, begon te racen en begon zelfs gesponsoord te worden. Op dat moment besefte ik hoe gelukkig Wout en ik waren, omdat we altijd konden sporten en het zo toegankelijk was voor ons.

Jammer genoeg zijn er zijn veel mensen die helaas niet zo gemakkelijk kunnen sporten zoals wij, maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders zijn gehandicapt, dat is 1 op de 10! 

Ik besloot actie te nemen en samen met Wout heb ik dit project opgericht, want we willen iedereen een kans gunnen, dat elk kind achter zijn (sport)dromen kan gaan en dat zij ook hun eigen ervaringen kunnen meemaken.

Dit is de reden waarom ik dit fonds zo veel mogelijk wil steunen, want het gaat niet om wat je niet kunt maar om wat je wel kunt, en samen met jouw hulp kunnen wij ze helpen.

Wout Wildering

Ik ben Wout Wildering een jongen met veel passie voor fietsen. En dan zul je vast denken, er hebben wel meer mensen een passie voor fietsen. Dat klopt maar wat ik nou zo speciaal vind aan mijn passie voor fietsen is dat het niet alleen een passie is maar dat fietsen mij echt een stuk gelukkiger maakt.

Fietsen is voor mij het moment waar ik even lekker vrij in de natuur kan zijn en nergens anders aan hoef te denken. Ik ben begonnen met crosscountry mountainbiken met mijn maat Paul. Al snel kwamen wij erachter dat er 15 minuten van ons huis een Downhill park zit waar je altijd kan gaan mountainbiken.

Het downhillen geeft mij echt een kick. Het zit hem in de snelheid, techniek en natuurlijk het vliegen door de lucht als je een jump neemt. Ik mountainbike nu ongeveer 4 jaar en ik zou niet zonder het gevoel kunnen wat ik bij fietsen krijg.

Maar dit gevoel kan jammer genoeg niet iedereen meemaken en dat vind ik jammer. In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is het niet altijd mogelijk om bepaalde sporten te beoefenen waar ze zelf eigenlijk niks aan kunnen doen. Ik wil dat deze mensen ook een kans krijgen om een sport te beleven die zij leuk vinden en daarom wil ik dit fonds op zo groot mogelijke schaal steunen.